3 Nisan 2011 Pazar

!!!!!!

zaman: 4/03/2011 05:28:00 ÖS
İnsanlar dururken hayvanlara ne diye bu kadar önem veriyorsunuz diyen dallamalara ithafen;
Her zaman aşırı duyarlı ve aşırı hassas biri olmuşumdur. Ağlak biri olmamama rağmen. Hayatın önemli kurallarından biri olan duyarsızlaşmayı bünyemde pek de fazla bulunduramamam sonucu mütemadiyen sert tepkiler vermekteyim gördüğüm, duydugum üzücü haberlere. Gel gelelim insan mı daha değerli ve korunması lazım hayvan mı kavgasına. Hayvanlara daha fazla önem veriyormuş gibi görünüyor olabilirim lakin okuduğum bölümlere baktığınızda ( sosyoloji - psikoloji) zaten ideallerimin insanlığı geliştirme bazlı olduğu aşikar. Bir de taptığım hayvanlar var söz konusu olan. Hayvanlara neden mi daha cok(!) önem veriyorum.
*Çünkü onlar duygularını ve isteklerini direk olarak dillendiremeyecek kadar acizler aslında. (aciz kelimesi burada yeti azlığı maksadında) sadece birkaç dokunaklı bakışları birkaç anlamsız ses öbekleri var..
*Avuç acıp yemek ya da para dilenemezler ve ne bulurlarsa onunla yetinmek zorunda kalırlar ki coğu zaman belediyenin zehir dolu yemeklerinden nasiplerini alırlar.
*Çoğu sadece salt sevgi ve ilgi beklerler.. Bir dokunmaya bin yıl köle olucak cinsten. Hangi insan gördünüz ki kendiden cıkıp sizi her şeye rağmen karşılıksız sevdi. Kedi nankör şu bu olayına girmeyin. o onların hayatta kalabilmek için sahip oldukları bir yetidir. İnsanlar(!) kedileri sokakta tekmelerken onların nasıl koşarak yanınıza gelmesini bekleyebilirsiniz ki. siz yapmıyorsanız başkası yapıyor. ne yazık ki her insanda(!) hayvan sevgisi yok..
onun dışında insan iradeli olan bir varlık ve bir şekilde hayatını idam ettirecek yetilere sahip. engelli insanlar dahil. bir noktada bir şekilde bir yaşam döngüsü sağlayabiliyorlar. Peki ya hayvanlar? Biz doğalarını bu kadar mahfetmişken??
*Bir saldırıyla karşılaştıklarında genel olarak insanlar karşı koyma yetisine sahip ki bu toplumda -her ne kadar cok başarılı olamasa da- adalet sistemi var. bir insana kolay kolay işkence yapamazsınız. peki bir hayvana? daha hayvanlar için adam akıllı yasası olmayan bir ülkede yaşıyorsunuz bilmem farkında mısınız? İnsanlar içindeki agresyonu hayvanlardan cıkartıyor! Çünkü acizler, cünkü sadece viyaklayabiliyorlar, çünkü karşı koyamıyorlar çünkü minnacık canları var..
Bir bakın şu habere; http://www.internethaber.com/kizgin-sisle-kopege-iskence-yapildi-338506h.htm
bunu yapanlar sizin belki yanınızdan milyonlarca kez geçmiş, aynı mekanda bulunduğunuz, yemek yediğiniz insanlardan biri olabilir ve onlara da insan deniyor..!
ben hayvanlara çok değer veriyorum çünkü onların yaşam alanlarını biz mahfettik, çünkü onlar sevgimize muhtaç, onlar bir dokunulmaya bir yemeğe aç çünkü onların aslında yürekleri tertemiz tonlarca kir dolu insanın yanında.. çünkü onların da YAŞAMAYA HAKKI VAR!!!!!

0 yorum:

 

Katze Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos